Fact Check Friday: Hoe zorg je ervoor dat je het jaar uit knalt met orders?

Body

Het einde van het jaar is in zicht! En we merken allemaal dat vooral op nieuw de orderintake afneemt en de voorraad weer toeneemt! Samen met een jaardoelstelling en de druk van deze voorraad proberen binnen te halen! Hoe kan je ervoor zorgen dat je bij dit eindsprintje een duwtje in de rug krijgt en hoe zorg je ervoor dat je van al het afval, toch weer iets waardevols weet te maken. Je komt erachter in deze Fact Check Friday! Leuk dat je kijkt!

FCF november thumbnail

Op het moment dat je de orderintake wil laten toenemen, is een campagne een perfecte manier om de klanten te triggeren. We nemen bijvoorbeeld de Hyundai Tucson, een auto die je bij de verschillende dealers weer op voorraad ziet staan! Dat betekent dat je dan de huidige Tucson rijders kan aanschrijven.

Hoe ga je te werk, als je het maximale uit je campagne wil halen?
Natuurlijk schrijf je je huidige Tucson rijders aan, maar het belangrijkste is, is om je doelgroep zo groot mogelijk te maken. Dus daarom voeg je hier ook je prospects aan toe! Dat geeft het volgende resultaat. Wanneer je je gemiste trajecten toevoegt aan je huidige doelgroep, wordt je doelgroep tot wel 20% groter!

Daarnaast wil je dat de opvolging goed gebeurd, het koud bellen van klanten is niet de hobby van iedere verkoopadviseur. Daarom is het verstandig om je campagne op te volgen op basis van de activiteit in berichten. Klikt de klant op een link, dan is dat een goede trigger voor opvolging in LEF. Is de klant meerdere keren op de website geweest, dan kan deze websitetracking een goede aanleiding zijn om de klant een tweede bericht te sturen en daarna contact op te nemen.

Zo neem je alleen contact op met de klanten die daadwerkelijk activiteit vertonen en daarmee wordt de opvolging van je campagne kwalitatief een stuk beter! Uiteraard kan je er ook voor kiezen om de opvolging door een extern belbureau uit te laten voeren, zoals Carmen. Dan ben je zeker dat iedere klant wordt opgevolgd en krijg je ook de feedback hiervan terug in LEF.

Tjalling

Tjalling Bos - Cloned

Customer Succes Coach

Wil jij je jaardoelstelling halen?

Ik help je graag! Neem contact met mij op en ik zorg ervoor dat jij die laatste maand van het jaar die extra orders scoort!